Veilig onderweg, weet wat je lading weegt

Overbelading bestelbus

Overbelading van uw bestelbus voorkomen? Het is een bekend probleem bij veel ondernemers, waarvoor gelukkig een goede oplossing beschikbaar is. Een te zwaar beladen bakwagen of bedrijfsauto maakt onnodig veel transportkosten, kan aansprakelijk worden gesteld voor gevolgschade bij een aanrijding en de politie kan hoge boetes uitdelen voor het economisch delict dat u pleegt.

In Nederland is zo’n 15 tot 20% van de bestelwagens en bestelauto’s te zwaar beladen. Met Loadmonitor kiest u een elektronische oplossing om dit te voorkomen. Dankzij het ontbreken van mechanische onderdelen is de installatie heel eenvoudig en is onze oplossing geschikt voor alle bestel- en bakwagens zonder luchtvering.

Zo’n 15 tot 20% te zwaar beladen

Net als 15 tot 20% van de bestelwagens regelmatig te maken met overbelading van de bestelbus? U loopt het risico op hoge boetes, aansprakelijkheid voor gevolgschade en u maakt onnodig veel transportkosten.

Dankzij Loadmonitor kunt u de bakwagen of bedrijfsauto voor de rit eenvoudig meten. Het is de makkelijkste manier om overbelading te voorkomen, bijvoorbeeld door onnodige voorraad uit de laadruimte te halen. Maar liefst 25% van alle bestelwagens rijdt daarmee rond, waardoor ze meer transportkosten maken dan nodig.

Tip: dankzij Loadmonitor rijdt u niet meer met onnodige voorraad in de laadruimte. De investering in het systeem verdient zichzelf dankzij lagere transportkosten vanzelf terug.

Economisch delict: hoge boetes

Overbelading van de bedrijfsauto of bestelwagen is wettelijk verboden. U pleegt een economisch delict, waarvoor de politie hoge boetes kan opleggen. De politie hanteert een marge van 10%, terwijl verzekeraars met een marge van 0% een stuk minder coulant zijn. Blijkt dat de bestelauto of -bus was overbeladen? U kunt aansprakelijk gesteld worden voor de gevolgschade van een aanrijding of ongeval. Als er sprake is van letsel kan dit flink in de papieren lopen.

Het zijn de belangrijkste redenen om gebruik te maken van Loadmonitor. Bovendien helpt het u onnodig zwaar beladen bestelwagens te voorkomen. En gebruikt u de analoge of Bluetooth-aansluiting van het Telematica-systeem? Dan heeft de wagenparkbeheerder realtime inzicht op afstand. Dit maakt het makkelijker om de belading van het wagenpark te optimaliseren en daarmee ondertussen netjes binnen de gestelde normen te blijven.

Overbelading bestelbus voorkomen: Loadmonitor

Overbelading van de bestelbus voorkomen en er met de bestelwagen voor zorgen dat er niet te veel in de laadruimte ligt? Loadmonitor is dan de beste keuze. De eenvoudige installatie en geschiktheid voor alle bestelwagens en bakwagens zonder luchtvering maakt het een populaire keuze bij een groeiende groep tevreden klanten. Uiteraard vertellen we ook u er graag meer over.

Meer weten over overbelading van uw bestelbus of andere vragen? Bel uw contactpersoon Norbert van der Drift op telefoonnummer +31 (0) 186 745 726 of stuur een e-mail naar info@loadmonitor.nl. We horen graag van u.